Alutrend típusok

Az Alutrend® szennyfogó rendszer teljesen más, mint a szokásos lábtörlők. A hagyományos lábtörlők méretükben és esetleg színükben térhetnek el egymástól, ezzel szemben az Alutrend® rendszer kialakítása tökéletesen egyedi, minden tekintetben teljesen az épületre szabható. Mit is jelent ez?

Kültéri és beltéri típusok


KültérAz Alutrend® szennyfogók két nagy osztályba sorolhatók aszerint, hogy melyik belépési zónában alkalmazzuk: alkalmasak kültéri és beltéri használatra. A kültéri szennyfogó járófelületei más tulajdonságokkal bírnak, mint a beltéri szennyfogó járófelületei. Első lépésként érdemes tehát megvizsgálni, hogy egy bejárat a belépési zónaszemélet szerint hogyan osztható fel, van-e lehetőség kültéri szennyfogó elhelyezésére, vagy beltéren kell megoldani a szennyeződések letisztítását. Ezzel párhuzamosan célszerű felmérni az épület környezetét, illetve a lehetséges szennyeződéseket, ami szintén befolyásolja az alusínekbe integrálható járófelületek típusát, valamint ezek kombinációját.

Különböző sínprofilok


sínprofilok_1A következő osztályozás a forgalom alapján történik, az alusínek mérete és szerkezete határozza meg, milyen nagyságú és típusú forgalomra használhatók. Fontos, hogy az adott épületet hányan látogatják, milyen az egyes bejáratok forgalma, illetve hol, milyen típusú terhelésnek kell a szennyfogónak megfelelnie. Ezen adatok alapján tovább specializálhatjuk az Alutrend® szennyfogó rendszert, hiszen különböző esetekre különböző alusínek nyújtják a tökéletes megoldást.

 

Teljes összhang, egyedi dizájn


alutrend-specialis7

Az osztályozás harmadik szintje a dizájn. Az Alutrend® rendszerrel különleges formájú és különböző színű lábtörlőkkel teljesen egyedivé tehetők a bejáratok, kül- és beltéren egyaránt. Az épület stílusától és környezetétől függően már kültéren is alkalmazhatók színes kefék, beltéren pedig számtalan típusú és színű textil felület elérhető. Ezek megfelelő kiválasztásával az enteriőrben tökéletes összhang érhető el.

Választható sínprofilok


sinprofil_3


A szennyfogók alapvető funkciója, hogy megvédjék a belső területek padlózatát és a lehető legkevesebb takarításra legyen szükség az épületen belül. Emellett illeszkedniük kell az épülethez, elsősorban a fogalom mértékéhez és típusához, illetve az előforduló szennyeződések nagyságához és jellegéhez. A környezetnek megfelelő stílus szintén fontos, továbbá elvárható szempont a gazdaságosság is. Az Alutrend® szennyfogókat éppen ezért a forgalom alapján optimalizáltuk – megkülönböztetünk maxi, mini és compact profilt.

Maxi profil
Robosztus szerkezetű alumínium ötvözet, 1.000 fő feletti napi forgalomra tervezve. Elérhető textil, bordázott gumi és kefés járófelülettel, alkalmas intenzív gyalogos, bevásárlókocsis és kerekesszékes forgalomra. Az alumínium vázrendszer szerkezeti kialakítása lehetővé teszi, hogy nagyobb mennyiségű szennyeződést tároljon. Nagy forgalmú épületek bejárataiba ajánljuk.


alutrend-maxi-textil alutrend-maxi-gumi alutrend-maxi-kefe

Mini profil
Erőteljes szerkezetű alumínium ötvözet, 1.000 fő alatti napi forgalomra tervezve, ahol a maximális óránkénti forgalom 100 fő alatti. Elérhető textil, bordázott gumi és kefés járófelülettel, alkalmas közepes gyalogos, és mérsékelt kerekesszékes forgalomra. Az alumínium vázrendszer szerkezeti kialakítása közepes mennyiségű szennyeződés tárolását teszi lehetővé. Közepes forgalmú épületek bejárataiba ajánljuk.


alutrend-mini-textil alutrend-mini-gumi alutrend-mini-kefe

Compact profil
Alacsony, széles profilú alumínium ötvözet, 200 fő alatti napi forgalomra tervezve. Elérhető textil és nyomtatott textil járófelülettel, mérsékelt gyalogos forgalomra. A törhetetlen összekötő elemekkel összefűzött alumínium vázrendszer a felületén gyűjti a szennyeződéseket. Kis forgalmú épületek, otthonok bejárataiba ajánljuk.alutrend-compactMindhárom profiltípus alkalmazható kül- és beltéren egyaránt. A felhasznált anyagok teljes mértékben időjárásállók, sem a téli fagy, sem a nyári erős UV sugárzás nem tesz bennük kárt.


Választható kültéri járófelületek: bordázott gumi, kefe, kaparó hatású textil és nyomtatott műfű

Az Alutrend® szennyfogók kültéren alkalmazott tisztító felületei leginkább a bordázott gumi és a kefe. Abban az esetben, ha nincs lehetőség kültéri lábtörlő alkalmazására, akkor mind a két felület telepíthető a második, azaz a beltéri zónába. Akár vegyesen, akár sávokban kialakítható a rendszer: a bejárathoz közelebb kaparó hatású, míg távolabb nedvszívó felületeket célszerű az alusínekbe integrálni. Kültéren alkalmazható még a csak kaparó szálakból álló kültéri textil, illetve speciális megoldás az erős kaparó hatású, nyomtatható műfű, amivel üzeneteket helyezhet el már az ajtó előtt.

FunkcionalitásBordázott gumi | A bordázott gumi járófelület kifejezetten kerekesszékes illetve bevásárlókocsis forgalomra lett kialakítva. A kis magasságban, de sűrűn bordázott felület csökkenti a gördülési ellenállást, mégis biztonságos felületet és hatékony lábtörlést biztosít a gyalogos forgalomnak. Akkor ajánlott, ha az épület környéke aszfaltozott vagy kemény burkolatú.Textil | A kültéri textilek csak kaparó szálakból állnak, melyek nem szívják meg magukat vízzel esős időben. Feladatuk a kisebb méretű szilárd szennyeződések letisztítása, amit bármilyen időjárási viszonyok között teljesítenek.Kefe | Az apró, de sűrűn integrált sörtecsomók kiválóan tisztítják a szilárd szennyeződéseket és eltávolítják a cipőbe ragadt köveket. Jó megoldás olyan környezetben, ahol bármilyen szennyeződéssel számolni kell és kiemelten fontos a beltéri burkolat megóvása. Ideális választás, ha az épület környékén vegyes burkolatok (aszfalt, térkő, kavics, homok) vannak.Nyomtatott műfű | A kültérre való műfű amellett, hogy rendkívül jó kaparó hatással bír, 16 színnel nyomtatható, így már az utcán egyediséget sugároz. Egy grafikával ellátott kültéri lábtörlő már a bejárat előtt figyelemfelhívó hatású.Kültéri bordázott gumi
 
 • 100% rugalmas PVC

 • 4 mm bordamagasság

 • Cfl-S1 tűzállóság

 • UV-álló


alutrend-kulteri-gumi alutrend-kulteri-gumi2
Bordázott gumi Maxi profilban Bordázott gumi Mini profilban

Kültéri kefe


 • 100% 6.6 nejlon szál

 • PVC alap

 • 5 mm szálmagasság

 • 110 szál / csomó

 • 3 sor / sín

 • Cfl-S1 tűzállóság

 • UV-álló


alutrend-kulteri-kefe alutrend-kulteri-kefe2
Kefe Maxi profilban Kefe Mini profilban
Választható színek Maxi profilban
B01 fekete B02 sötétszürke B03 világosszürke B04 barna B05 sárga B06 sárgásbarna
B01 Black B02 Dark grey B03 Light grey B04 Brown B05 Yellow B06 Tan
B07 sötétzöld B08 zöld B09 mentazöld B10 kék B11 sötétpiros B12 piros
B07 Dark green B08 Green B09 Mint green B10 Blue B11 Dark red B12 Red
B13 narancs B14 lila  fehér_keretnélkül B16 világoskék
B13 Orange  B14 Purple  B15 White  B16 Light blue

Kültéri textil


Rinos Collect: 100% poliamid szál, PVC hátlap, 7 mm szálmagasság, Cfl-S1 tűzállóság, DS csúszásmentesség

alutrend-belteri-textil50 alutrend-belteri-textil51 alutrend-belteri-textil52
Anthracite Brown Red

Kültéri nyomtatott textil

Kültéri nyomtatott műfű: lépésálló, durva szálazású műfű, PVC hátlap, 15 mm szálmagasság, Cfl-S2 tűzállóság, DS csúszásmentesség

 alutrend-kulteri-szonyeg Nyomtatási technológia • kis felbontású képek és emblémák

 • 25 dpi részletességű nyomtatás

 • PMS színezés

 • 16 választható szín

 • Minimum 10 pixel méretű vonalvastagság

 • Felülnyomás / átfolyás távolság: 10 mm

 • Átadási formátum: PCXVálasztható színek műfűnél
fehér 2_barack 3_okker 4_szürke 5_világoskék 6_piros
Fehér Barack Okker Szürke Világoskék Piros
7_narancs 8_sárga 9_zöld 10_kék 11_bordó 12_barna
Narancs Sárga Zöld Kék Bordó Barna
13_sötétszürke 14_sötétzöld 15_sötétkék 16_fekete
Sötétszürke Sötétzöld Sötétkék Fekete


Választható beltéri járófelületek: nedvszívó és nyomtatott textil
Az Alutrend® szennyfogók minősége megköveteli, hogy a legjobb minőségű textil szőnyegek kerüljenek az alumínium sínekbe. A Cleartex Kft. hazánk kiemelt Forbo disztribútora, a Forbo textil lábtörlő szőnyeg választékát felhasználva készíti a szennyfogókat. Beltérre nedvszívó, illetve nedvszívó és kaparó szálas, textilek állnak rendelkezésre. Speciális megoldás a logózott felületű beltéri textil, amivel üzeneteket helyezhet el az előtérben.

Funkcionalitás
Textil | A textil járófelületek alapvető feladata a nedvszívás és másodlagosan a kisebb méretű szilárd szennyeződések letisztítása. A textilek állhatnak egy (nedvszívó) vagy kétféle (nedvszívó és kaparó) funkciójú szálból. A vegyes kialakításúak a bejárathoz közelebb, míg a nedvszívó textilek a bejárattól távolabb funkcionálnak ideálisan. Nyomtatott textil | A nyomtatott, vagy logózott textilek feladata elsődlegesen az üzenet hordozása és másodlagosan a tisztítás és a nedvszívás. A lábtörlőt elláthatjuk kisebb részletességű logóval, de lehetőség van részlet- és színekben gazdag képpel ellátott lábtörlők nyomtatására is.

Beltéri textil felületek
Coral Classic: 100% poliamid szál, Everfort PVC hátlap, 7 mm szálmagasság, Bfl-S1 tűzállóság, DS csúszásmentesség
classic_uj_4750_warm_black classic_uj_4730_raven_black classic_uj_4701_anthracite classic_uj_4721_mouse_grey classic_uj_4751_silver_grey classic_uj_4756_bronzetone
Warm Black Raven Black Anthracite Mouse Grey Silver Grey Bronzetone
classic_uj_4744_espresso classic_uj_4764_taupe classic_uj_4774_khaki classic_uj_4758_olive classic_uj_4759_old_rose classic_uj_4753_bright_red
Espresso Taupe Khaki Olive Old Rose Bright Red
classic_uj_4727_navy_blue
Navy Blue

Coral Duo: 100% poliamid szál, Everfort PVC hátlap, 7 mm szálmagasság, Bfl-S1 tűzállóság, DS csúszásmentesség
duo_uj_9730_black_diamond duo_uj_9721_dark_steel duo_uj_9725_cafe_bahia duo_uj_9710_luna_pearl duo_uj_9714_sicilian_sand duo_uj_9724_cafe_supreme
Black Diamond Dark Steel Cafe Bahia Luna Pearl Sicilian Sand Cafe Supreme
duo_uj_9727_volga_blue duo_uj_9723_african_red
Volga Blue African Red

Coral Active: 100% poliamid szál, Everfort PVC hátlap, 7 mm szálmagasság, Bfl-S1 tűzállóság, DS csúszásmentesség
brush_uj_5750_aztec_black brush_uj_5730_vulcan_black brush_uj_5715_charcoal_grey brush_uj_5710_asphalt_grey brush_uj_5741_cannon_grey brush_uj_5721_hurricane_grey
Aztec Black Vulcan Black Charcoal Grey Asphalt Grey Cannon Grey Hurricane Grey
brush_uj_5714_shark_gery brush_uj_5764_petrified_grey brush_uj_5724_chocolate_brown  brush_uj_5716_masala_brown  brush_uj_5754_straw_brown brush_uj_5767_slate_blue
Shark Grey Petrified Grey Chocolate Brown Masala Brown Straw Brown Slate Blue
brush_uj_5727_stratos_blue brush_uj_brush_uj_5705_bondi_blue brush_uj_5722_cornflower_blue brush_uj_5709_royal_purple brush_uj_5706_brick_red brush_uj_5723_cardinal_red
Stratos Blue Bondi Blue Cornflower Blue Royal Purple Brick Red Cardinal Red

Coral Welcome: 100% poliamid szál, újrahasznosított PVC hátlap, 7 mm szálmagasság, Bfl-S1 tűzállóság, DS csúszásmentesség
alutrend-belteri-textil42 alutrend-belteri-textil49 welcome_uj_3202_desperado alutrend-belteri-textil47 welcome_uj_3205_blue_lagoon alutrend-belteri-textil48
Black Magic Silver Shadow Desperado Matrix Blue Lagoon Blue Velvet
welcome_uj_3219_colour_purple alutrend-belteri-textil44
Colour Purple Volcano

Beltéri logózott textil
Beltéri nyomtatott textil: 100%, magas sodrású 6.6 poliamid szál, PVC hátlap, 6 mm szálmagasság, Bfl-S1 tűzállóság, DS csúszásmentesség
 alutrend-belteri-textil53 Nyomtatási technológia • Teljes színtartományos, nagy felbontású képek és emblémák

 • PMS színezés

 • 76,2 dpi részletességű nyomtatás

 • Minimum 10 pixel méretű vonalvastagság

 • Átadási formátumok: AI, PSD, EPS, PDF

 • Szín kódolás: PANTONE, RAL, Munsell, TRUMATCH, CMYK, RGB

 • Felülnyomás, átfolyás távolság: 10 mm


 A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

Ahogy majdnem minden honlappal rendelkező cég, az alutrend.hu is használ sütiket a weboldalain. A süti (angolul cookie) egy kisméretű egyedi szöveges információs fájl, amely akkor kerül a számítógépre, amikor Ön egy webhelyet látogat meg. A sütik számtalan funkcióval rendelkeznek. Többek között információt gyűjtenek, megjegyzik a látogató egyéni beállításait,és általánosságban megkönnyítik a weboldal használatát a felhasználók számára. A Honlap látogatásával Ön tudomásul veszi, és hozzájárulását adja ahhoz, hogy a honlapunkon tett látogatások során egy vagy több sütit küldünk számítógépére, amely(ek) révén böngészője egyedileg azonosítható lesz. Ezen sütik a Google által biztosítottak, felhasználásuk a Google Adwords rendszerén keresztül történik.

Bezárás